Ekspertinė diskusija „Skaitmeninių rinkų aktas: ką turi žinoti vartotojai, verslas ir inovacijų kūrėjai?“

Lietuvos laisvosios rinkos institutas (LLRI) kartu su asociacija „Infobalt“  ir verslo teisės advokatų kontora „TGS Baltic“ rengia ekspertinę diskusiją apie naujo Europos Sąjungos reglamento Skaitmeninių rinkų akto (SRA, angl. Digital Markets Act) poveikį Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo įmonėms, inovacijas kuriantiems startuoliams bei vartotojams.

Renginyje aiškinsimės, kas yra prieigos valdytojos ir kuo jos svarbios. Aptarsime, kaip į Skaitmeninių rinkų aktą jau sureagavo didžiosios interneto platformos bei kaip jis bus įgyvendinamas Lietuvoje. Analizuosime, kokią įtaką naujos taisyklės gali turėti paslaugoms internete, jų kainodarai ir inovacijoms, ką svarbu žinoti jų kūrėjams.

Data: rugsėjo 19 d. (antradienis), 13 – 15 val.
Vieta: Konstitucijos pr. 21a, Vilnius.
Registracija: https://forms.gle/TnpsMn3FS8Ly3E2e9

Preliminari programa:

13:00 val. Įžanginis žodis

13:05 val. Pranešimai

LLRI atlikto analitinio darbo dėl SRA pasekmių pristatymas (Martynas Gruodis, Lietuvos laisvosios rinkos instituto ekspertas ekspertas)

Kokių veiksmų ėmėsi prieigos valdytojai reaguodami į SRA sukeltus pokyčius? Kaip tai paveiks jų vartotojus? (Georgios Mavros, kompanijos „Google“ Viešosios politikos vyresnysis vadovas, anglų kalba)

Kokias galimybes ir rizikas įtvirtins SRA Lietuvos įmonėms ir vartotojams? (Ieva Valeškaitė, Ekonomikos ir inovacijų ministerija)

Kaip SRA gali paveikti konkurenciją skaitmeninėje erdvėje? Kaip atrodys SRA įgyvendinimas Lietuvoje? (Pavel Jacunskij, Konkurencijos tarybos Konkurencijos grupės vadovas)

14:10 Apvaliojo stalo diskusija (moderuoja: verslo teisės advokatų kontoros „TGS Baltic“ asocijuotoji partnerė Indrė Barauskienė)

14:50 Apibendrinimas

Renginys planuojamas gyvai (vietų skaičius ribotas), lietuvių ir anglų kalbomis (be vertimo), su galimybe transliaciją stebėti internetu (per „Microsoft Teams“ programą). Transliacijos nuoroda su užsiregistravusiais pasidalysime prieš renginį.