2022 m. trūkstamų profesijų sąrašo palyginimas su 2023 m. projektu

2022 m. „Profesijų, kurių darbuotojų trūksta Lietuvos Respublikoje sąrašą pagal ekonominės veiklos rūšis“ palyginimas su 2023 m. šio sąrašo projektu.

Įtrauktos 59 naujos profesijos, 62 iš 2022 m. sąraše buvusių profesijų išbrauktos. Įtraukta pakavimo įrangos operatoriaus profesija, išbraukta fasavimo ir pakavimo automato operatoriaus. Įtraukta žuvies išpjovų ruošėjo profesija, išbraukta žuvų pjaustytojo. Moteriškų drabužių siuvėjų ir vyriškų drabužių siuvėjų taipogi pagal projektą nebeturėtų trūkti, tačiau trūks siuvėjų, susiuvančių atskiras dalis į visumą.

Visą medžiagą rasite šioje nuorodoje

 

 

 

Projektą finansuoja:

 

 

 

Europos ekonominės erdvės (EEE) ir Norvegijos finansiniai mechanizmai yra Islandijos Respublikos, Lichtenšteino Kunigaikštystės ir Norvegijos Karalystės indėlis mažinant ekonominius ir socialinius skirtumus bei stiprinant dvišalius santykius su 15 ES šalių Vidurio ir Pietryčių Europoje bei Baltijos šalyse. 2019 – 2024 m. Lietuvoje veikia EEE finansinio mechanizmo finansuojamas Aktyvių piliečių fondas, pilietinei visuomenei Lietuvoje stiprinti ir pažeidžiamoms grupėms įgalinti skiriantis 9 mln. eurų.

Daugiau informacijos rasite čia: https://apf.lt/; https://eeagrants.org/.