Ž. Šilėnas. Valdžia testuoja visuomenę (Lietuvos ryto televizija)


Apie naujosios valdžios sprendimus ir pasiūlymus Lietuvos ryto televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ žurnalistė Daiva Žeimytė kalbino Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentą Žilviną Šilėną.

„Dauguma dalykų, kas vyksta šiuo metu, yra savotiškas visuomenės testavimas. Išmetamas pasiūlymas ir žiūrima, kaip reaguos visuomenė. Jei ji pasipriešina – sakoma, kad tai tebuvo planas, tik diskusijos, net neplanavo to daryti. <….> Pažiūrėkite, kokie dalykai siūlomi – prieštaringi, kontraversiški. Kuri valdžia leido sau tau aiškinti žmonėms, ką valgyti, ką rengtis? O štai atėjo naujoji valdžia, ministras nespėjo apšilti kojų, jau aiškina, kad apmokestins kavos puodelius, nes tai mados reikalas. Ateina kitas ministras – aiškina, kad apmoekstins cukrų, nes žmonės valgo neteisingai, juos reikia priversti maitintis taip, kaip jam atrodo,“ – teigia Ž. Šilėnas.

Anot Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidento, cukraus, alkoholio didesnis apmokestinimas skaudžiausiai kirstų skurdžiausiai gyvenantiems žmonėms. O itin didele skuba priimami sprendimai, ypač mokesčių didinimas, kirs LIetuvos konkurencingumui.

„Kuomet valdžia prisiskiria sau galių suaugusiems žmonėms aiškinti, ką valgyti ir kiek valgyti, – yra peržengtos visos ribos,“ – laidoje sakė Ž. Šilėnas.

Laidos įrašas čia:

http://tv.lrytas.lt/?id=14823422181480723100