Ž. Šilėnas: Kas čia dabar? Šešėlio mažinimas didinant biurokratinę naštą (0)

Kaip rašo vz.lt, Vyriausybė pareiškė norą kovoti su šešėline ekonomika. Ir kaip bebūtų keista, kovai pasirinko neveiksmingas biurokratines priemones. Turint galvoje, kad pagrindinė šešėlio priežastis – mokestinė našta nesumažėjo, vyriausybės siūlymas dar padidinti ir biurokratinę naštą yra iš vis sunkiai suprantamas, kaip, beje, teisingai identifikuoja vz.lt

Pasiūlymai dėl privilegijų socialiai atsakingoms įmonėms yra netikusi mintis. Kaip jauminėjau anksčiau, socialinė atsakomybė – sunkiai pamatuojamas ar iš vis neegzistuojantis dalykas. Bet vyriausybės pasiūlymas, nustatyti socialinės atsakomybės apibrėžimą, pasitarus su profsąjungomis yra visiškai bloga idėja. Nereikia daug minties pastangų numatyti, kaip profesinės sąjungos, t.y. karteliai sukurti atstovauti tam tikrų darbuotojų grupių interesams, apibrėš įmonių socialinę atsakomybę – neatleisti darbuotojai, nesumažintos, ar nesmarkiai sumažinti atlyginimai ir pan.

Kitaip tariant, butų skatinamos įmonės, kurios vengė persitvarkyti, ar kurioms, laimingų aplinkybių dėka, persitvarkyti nereikėjo. Galiu net pasiūlyti vieną labai „socialiai atsakingą įmonę” – visą valstybinį sektorių. Čia ir atleidimų nedaug.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ten − five =