K. Leontjeva: Iš Angelinos Jolie verta pasimokyti (0)

Iš Angelinos Jolie verta pasimokyti

 

Iki Seimo rinkimų liko tik šiek tiek daugiau nei pusantro mėnesio ir panašu, kad priešrinkiminė gerumo akcija įsibėgėja. Štai Liberalų sąjūdžio narys G. Šileikis ir vėl siūlo prailginti motinystės (tėvystės) pašalpos gavimą iki vaikui sukaks 3 m. Įdomu, kaip šis pasiūlymas dera su jo partijos programos nuostata valstybės lėšas tikslingai nukreipti „labiausiai paramos stokojantiems.“  Juk šiuo atveju kritikuotinas ne pats pašalpos skyrimas – yra žmonių, kuriems ji tikrai reikalinga – bet pašalpos davimas visiems, kas turi vaikų (jau nekalbant apie tai, kad moterims taps sunkiau įsidarbinti).

Taip vadinami „vaiko pinigai“ irgi nepriklauso nuo tėvų turto ir pajamų ir yra skiriami iki vaikui sukaks 18 m. Šįmet „išmokos vaikams“ mokėsčių mokėtojams kainuos beveik 700 mln. litų, o tai sudaro net 2,4 proc. valstybės biudžeto.

Tačiau vaikų egzistavimas nebūtinai reiškia, kad jų tėvams reikalinga piniginė parama. Štai Angelina Jolie ir Brad Pitt Prancūzijoje gali gauti tėvystės pašalpą, tačiau turint omeny jų 25 mln. eurų metines pajamas, vargu ar ši pašalpa jiems reikalinga. Ne visi Lietuvos tėvai gali pasigirti tokiomis pajamomis, bet taipogi ne visi 2-3 m. vaikų tėvai yra socialiai remtini, tad gal užteks švaistyti mokesčių mokėtojų lėšas?

Paramos dalintojams verta pasimokyti iš tos pačios A. Jolie, kurios labdaringa veikla padeda labiausiai paramos stokojantiems, o ne visiems iš eilės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

twenty + 1 =