G. Kadziauskas: Bėgimas alkoholio (0)

Seimo nariai įsijaučia ir nesustodami teikia pasiūlymus, kaip apsaugoti vaikus, kelius ir Lietuvą nuo alkoholio. Sėkmės taip ir toliau. Naujausias siūlymas – drausti pardavinėti tabaką ir gėralus arčiau nei 50 metrų nuo švietimo įstaigų. Šį pasiūlymą pateikęs Seimo narys argumentuoja, kad taip moksleiviai nebesuspės nusipirkti alkoholio per pertraukas.

 

Puolu į pagalbą Seimo nariui. Moksleiviai bėgioja greičiau. 60 metrų jie nubėga greičiau nei per 10 sekundžių. Net jei mokykloje yra minimali 5 minučių pertrauka, nubėgti ir sugrįžti atgal moksleivis galėtų nuo 5 iki 15 kartų. Per šią pertrauką pavargęs, ramiai galėtų parūkyti per ateinančią pertrauką. Taigi tam, kad apribojimas būtų efektyvus reiktų bent dviejų  kilometrų distancijos.

 

Tačiau kartu pasukime galvas, ką daryti su tais vyresniųjų klasių moksleiviais, kurie vairuoja automobilius. Jie tik šiek tiek pažeisdami kelių eismo taisykles vieno kilometro atkarpą įveiktų per 1 minutę. Įvertinant tai, tabako ir alkoholio krautuvė turėtų būti bent 10 kilometrų nuo švietimo įstaigos. Tada rizika įsigyti kvaišalų pertraukų  metu būtų sumažinta.

 

O štai visiškai netikėtas klausimas – ką daryti jei moksleivis numatys ateitį, ir po keletos nesėkmigų bandymų pėsčiomis ar automobiliu įveikti nustatytą atstumą, kitą dieną nusipirks cigarečių prie namų ir atsineš į mokyklą? Negi tada visas Seimo triūsas nueis šuniui ant uodegos? Įstatymo projekto parengimas, teikimas Seimo posėdyje, svarstymas komitetuose, trys plenariniai posėdžiai, Prezidento parašas. Viskas bus veltui jeigu mokyklinukas nusipirks iš anksto.

 

Viskas ir gali būti veltui, nes įsijautęs Seimas neišdrįs stabdyti kovos su blogiu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

20 + six =