Ekonomikos kursai moksleivius kviečia į ekonomiką pažvelgti kitu kampu

Kiek turi kainuoti bilietas į „Lady Gaga“ koncertą? Ar naudinga atsisakyti milijono? Ir kiek iš tiesų kainuoja nemokamas mokslas? Interaktyvūs ekonomikos kursai – „Ekonomika aktyviai“ – vyresniųjų klasių (9-12 kl.) moksleivius kviečia ne tik surasti atsakymus, bet ir pamatyti tą ekonomikos pusę, kuri paprastai yra nematoma. Jau ketvirtus metus iš eilės startuojantys Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) rengiami kursai šiemet moksleivių, norinčių interaktyviai mokytis ekonomikos, laukia nuo dabar iki pat 2013-ųjų balandžio 30 d.

„Stengiamės moksleivius sudominti ir paskatinti mąstyti. Kiekviena kursų tema skirta ne tik išsamiai konkrečios ekonomikos problemos analizei, bet yra susieta ir su šių dienų aktualijomis. Todėl neklausiame, pavyzdžiui, ar žinai, kas yra kaina. Klausiame, kiek turi kainuoti bilietas į „Lady Gaga“ koncertą? Ir kviečiame sužinoti, kas lemia prekių ir paslaugų kainas ir kokį vaidmenį pats moksleivis atlieka šiame procese, – teigia LLRI prezidentas Žilvinas Šilėnas. – Norime, kad moksleiviai atidžiau pasižiūrėtų į mus supančią ekonominę tikrovę ir išmoktų savarankiškai ir kritiškai vertinti šiandienines ekonomikos problemas.“

„Ekonomika aktyviai“ dalyviai visą studijų medžiagą ras internete, ten vyksta ir konsultacijos bei diskusijos. Mokiniai turi išskirtinę galimybę bendrauti ir diskutuoti ne tik su LLRI ekonomikos ekspertais, bet ir su ypatingais kursų svečiais – praėjusiais metais diskusijos buvo rengiamos su švietimo ministru G.Steponavičiumi, teisingumo ministru R.Šimašiumi bei verslininku Ilja Laurs.

„Kursai sukurti taip, kad mokytis būtų įdomu ir patogu – tereikia užsiregistruoti „Ekonomika aktyviai“ tinklalapyje. Šiais metais moksleiviai gali laisvai rinktis ir kursų intensyvumą, ir trukmę, ir dominančias temas. Tačiau tai nereiškia, kad leidžiame mokiniams tinginiauti – su mokiniais bendraujame, tikriname jų namų darbus, rengiame diskusijas, – teigia Marija Vyšniauskaitė, LLRI kuruojanti švietėjiškus projektus. – LLRI ekspertai visada pasirengę padėti ir paaiškinti. Taip pat pritrūkus žinių daugelyje Lietuvos viešųjų bibliotekų moksleiviai gali rasti ir LLRI leidžiamos ekonominės politikos skaitinių serijos knygas.“

Kaip teigia LLRI, įveikus kursų programą moksleiviai gebės daug kritiškiau vertinti įvairius ekonomikos reiškinius. Visiems įvykdžiusiems programą įteikiamas Lietuvos laisvosios rinkos instituto ekonomikos kursų baigimo sertifikatas bei išskirtiniai prizai, o dalyviai surinkę daugiausiai taškų kviečiami dalyvauti baigiamojoje vasaros stovykloje. Registruotis ir įveikti kursų programą galima iki pat 2013-ųjų balandžio 30 d. – studijos interaktyvios, o mokymosi tvarkaraštis – lankstus.

Daugiau informacijos ir registracija „Ekonomika aktyviai“ tinklalapyje: http://ekonomika-aktyviai.lt/

Taip pat Facebook paskyroje: http://www.facebook.com/pages/Ekonomika-interaktyviai/181740569527

Lietuvos laisvosios rinkos institutas (LLRI) yra privati, pelno nesiekianti, nepolitinė organizacija. LLRI atlieka tyrimus svarbiais ekonomikos ir jos politikos klausimais, rengia įstatymų ir jų projektų ekspertizes bei padeda valdžios institucijoms. Švietėjiški darbai yra neatsiejama instituto veiklos sritis.