LLRI – vėl tarp stipriausių Centrinės ir Rytų Europos „think tankų“

Lietuvos laisvosios rinkos institutas (LLRI) penktus metus iš eilės įvertintas kaip vienas iš stipriausių viešosios politikos centrų Centrinėje ir Rytų Europoje. LLRI išlieka vienintele organizacija iš Lietuvos, kuri patenka į geriausių pasaulio viešosios politikos centrų indeksą.

2011 m. Pensilvanijos universiteto (JAV) atliktame geriausių pasaulio viešosios politikos centrų (angl. – think tank) tyrime LLRI  užėmė 13 vietą iš 30-ies geriausiais pripažintų viešosios politikos centrų, veikiančių Centrinėje ir Rytų Europoje. Iš viso šiame tyrime buvo vertinami 6545 „think-tankai“ iš viso pasaulio ir 537 – iš Centrinės ir Rytų Europos.

Šiemet į geriausiųjų Centrinėje ir Rytų Europoje sąrašą pateko daugiausia „think-tankų“ iš Rusijos (7) ir Lenkijos (5), o Estijoje veikiantis centras minimas pirmą kartą. Indekso sudarytojai fiksuoja, kad Lietuvoje veikia 19, Latvijoje 11, Estijoje 17 viešosios politikos centrų.

Įvairių sričių pasaulio viešosios politikos centrų tyrimas atliekamas jau penktus metus. LLRI šiame tyrime nuolat sulaukia aukšto veiklos įvertinimo.

Į geriausiųjų pasaulio viešosios politikos centrų tyrimą kasmet patenka daugelis vertybėmis ir pažiūromis LLRI artimų organizacijų:

Taxpayers Alliance (D. Britanija), Adam Smith Institute (D. Britanija), Instituto Bruno Leoni (Italija), Timbro (Švedija), Adriatic Institute for Public Policy (Kroatija), Institute for Market Economics (Bulgarija), Acton Institute (JAV), American Enterprise Institute (JAV), CATO Institute (JAV), Heritage Foundation (JAV), Fraser Institute (Kanada).

Su visu 2011 m. pasaulio viešosios politikos centrų tyrimu galite susipažinti paspaudę šią nuorodą.

***
1990 m. įsteigtas Lietuvos laisvosios rinkos institutas yra pirmoji po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvoje įsteigta privati, nevyriausybinė, nepolitinė organizacija, teikianti nepriklausomą ekonominės ir socialinės politikos analizę ir rekomendacijas. Instituto misija – skleisti laisvosios rinkos idėjas, paremtas žmogaus laisve ir jo asmenine atsakomybe bei ribota valdžia. LLRI idėjos ir darbai yra paremti austrų ekonomikos mokyklosprincipais ir vertybėmis. Institutas taip pat leidžia ekonominę literatūrą, rengia paskaitas, vykdo švietėjiškus projektus jaunimui. LLRI išsilaiko aktyviai veikdamas rinkoje iš savanoriškos paramos, kurią teikia privatūs asmenys, įmonės, tarptautiniai fondai ir organizacijos.