Lietuvos savivaldybių indekso modelis taikomas Vengrijoje ir Gruzijoje

SI_cover

Lietuvos savivaldybių indeksas ir jo modelis taip pat sėkmingai pritaikytas Vengrijoje ir Gruzijoje. 

Savivaldybių tyrimu siekiama padėti savivaldybėms įsivertinti ir pasimokyti iš kitų savivaldybių. Taip pat paskatinti keistis ir tobulėtitam, kad gyventojams, investuotojams ir savivaldybių darbuotojams jų savivaldybėje gyventi ir dirbti būtų gera, naudinga ir paprasta.

Lietuvos savivaldybių indekse yra vertinamos dešimt gyventojams ir investuotojams svarbiausių sričių, kuriose sprendimus priima savivaldybės. Tarp jų – komunalinis ūkis ir transportas, švietimas, sveikata, socialinė rūpyba, mokesčiai, biudžetas, turto valdymas, administracija bei investicijos ir plėtra. Kiekvienoje iš indekso sričių yra pateikiami konkretūs pasiūlymai, kurie padėtų gerinti žmonių gyvenimą ir pritraukti investicijas.

2014-aisiais Lietuvos laisvosios rinkos instituto rengiamas Lietuvos savivaldybių indeksas apdovanotas tarptautiniu Templetono laisvės apdovanojimu („Templeton Freedom Award“) ir 100 tūkst. JAV dolerių premija. Šis apdovanojimas kasmet įteikiamas vienai organizacijai pasaulyje už išskirtinį indėlį skatinant žmogaus veiklumą, kuriant žmonių gerovę, ginant žmonių laisvę.