Seminaras Vilniaus r. bendruomenėms: „Bendruomenė, investicijos ir aplinkosauga: kaip vertinti, dalyvauti, komunikuoti?

Gegužės 8 d. Lietuvos laisvosios rinkos institutas organizavo seminarą „Bendruomenė, investicijos ir aplinkosauga: kaip vertinti, dalyvauti, komunikuoti“, skirtą Vilniaus rajono vietos bendruomenių atstovams.

Seminare dalyvavo 15 Vilniaus rajono vietos bendruomenių atstovų, taip pat Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Investicijų skyriaus atstovai. Dalyviai ieškojo atsakymų į tokius klausimus: kaip visapusiškai įvertinti mano miestelio viešosios politikos sprendimus dėl investicinių projektų? Kokios konstitucinės teisės man aktualios? Kaip aiškiai, pagrįstai ir tinkamai suformuluoti ir išsakyti savo poziciją?

Mokymus vedė LLRI prezidentas Žilvinas Šilėnas, o patarimais, kaip efektyviai komunikuoti su žiniasklaida, dalinosi žurnalistė Viktorija Karsokaitė („Statybų naujienos“). Ji dalyviams pasakojo apie žiniasklaidos darbo principus, apie tai, kas žiniasklaidai įdomu bei nauja ir kaip pasitelkti žiniasklaidą, norint išsakyti savo nuomonę.

„Nusprendžiau sudalyvauti šiuose mokymuose kaip iššūkyje, kadangi kartais bendruomenės veikloje susiduriame su tam tikromis problemomis, bandant susitarti su savivalda. Labiausiai man patiko tai, kad turėjau galimybę atsitraukti nuo mūsų bendruomenės problemų ir pažiūrėti į jas kitu kampu. Seminaro metu problemas įvertinome iš visų pusių. Manau, tai labai tikslinga“, – įspūdžiais iš seminaro dalinasi Kuprioniškių bendruomenės pirmininkė Alina Michaliovienė.

Seminaras – tai naujausios instituto iniciatyvos „Su(si)tarkim“ dalis. Iniciatyva LLRI siekia, kad gyventojai argumentuotai diskutuotų jiems aktualiais klausimais ir taikiai susitartų dėl aplinkos, kurioje gyvena.

Šią inciatyvą LLRI įgyvendins net 15-oje Lietuvos savivaldybių. Artimiausiu metu seminarai vyks Alytaus rajone (gegužės 15 d.) ir Kalvarijoje (gegužės 22 d.).

Daugiau apie „Su(si)tarkim“.