VMI informacija – Degalai nebebus atskirai laikomi pajamomis natūra

Norime pasidžiaugti, kad po vasario 12 dieną dienraštyje „Lietuvos žinios“ pasirodžiusio LLRI prezidentės Rūtos Vainienės komentaro „Pajamų natūra trileris tęsiasi“ Valstybinė mokesčių inspekcija išplatino informaciją apie naujausius pakeitimus.

 

VMI informuoja, kad degalai nebebus atskirai laikomi pajamomis natūra. Vasario 20 d. išplatintame VMI pranešime spaudai teigiama:

 

„Priėmus Pajamų, gautų natūra, įvertinimo tvarkos aprašo pakeitimus, papildomai nustatyta, kad nauda, gauta asmeniniais tikslais naudojant gyventojui suteiktą automobilį, nustatyta kaip 0,75 proc. nuo automobilio tikrosios kainos, apima ir įmonės apmokėtus degalus. Tuo atveju, kai įmonė neapmoka gyventojui asmeniniam naudojimui suteikto automobilio sunaudotų degalų, tai gyventojo natūra gauta nauda įvertinama vietoj 0,75 proc. normos taikant 0,70 proc“.

 

LLRI valdžios atstovams pateiktoje ekspertizėje teigiama, kad pajamų natūra apmokestinimas yra neskaidrus, neaiškus jo efektyvumas, o skaidrumo stoka gali sukurti prielaidas korupcijai. (ekspertizę galite atsisiųsti čia).