Kviečiame – tyrimo „Stokos reiškinys: būtis, žmogus ir bendruomenė“ pristatymas ir diskusija

 

stokos diskusija news

 

 

Stokojama visko, nuo maisto ir automobilio, iki draugystės ir prasmės. Kokia stokos paskirtis mūsų gyvenime? Kaip stokos pažinimas gali padėti susitaikyti su jos apraiškomis – laikinumu, žmogaus netobulumu, konkrečių gėrybių trūkumu? Ar stoka vien negatyvi, ar turi ir pozityvių aspektų? Koks yra laisvės, stokos ir moralės ryšys? Tyrime bendradarbiavę filosofai, teologai, ekonomistai, sociologai, antropologai ir psichologai ieškodami atsakymų aptiko stoką kaip paslėptą, bet gilią prasmę turintį reiškinį.

Knygų mugės metu bus pristatyta Lietuvos laisvosios rinkos instituto su Lietuvos kultūros tyrimų institutu išleista straipsnių rinktinė „Stokos reiškinys: būtis, žmogus ir bendruomenė“.

Diskusiją moderuoja dr. P. V. Subačius, dalyvauja – projekto sumanytoja ir vadovė E. Leontjeva, filosofas dr. N. Kardelis, antropologas S. Matulevičius, ekonomistas V. Žukauskas.

Kada? 2017 m. vasario 24 d., penktadienį 

Kelintą? 19 val. 

Kur? Vilniaus Knygų mugė (LITEXPO, Laisvės pr. 5, Vilnius), 5.5. salė (I aukštas).

Knygą „Stokos reiškinys: būtis, žmogus ir bendruomenė“ galėsite įsigyti visos Knygų mugės metu – Lietuvos kultūros tyrimų instituto stende (knygų kiekis ribotas), taip pat ją nemokamai galite skaityti čia.

Papildomos informacijos teiraukitės:

 Asta Narmontė, Lietuvos laisvosios rinkos instituto komunikacijos vadovė. Tel. +370 620 22200, el. paštas: asta@llri.lt